1.7.2022 – 30.6.2023 Místní akční plán pro rozvoj vzdělávání v ORP Mnichovo Hradiště

V rámci projektu MAP II Mnichovohradišťsko se mj. schází i pracovní skupina pro čtenářskou gramotnost a k rozvoji potenciálu každého žáka – její členky se na svém pátém setkání rozhodly “otevřít veřejnosti” a podělit se s ostatními o své náměty, nápady, knihy, pomůcky a odkazy, tedy materiály, jež využívají při své práci s dětmi.

Ve Volnočasovém centru MH se sešly učitelky, rodiče, dorazila i zaměstnankyně městské knihovny. Věříme, že čas strávený na inspiromatu byl využit do poslední minuty. Reprezentantky bakovské základní školy, Helena Kaluhová a Blanka Černá, představily své pomůcky, knihy vhodné pro čtenářské dílny i učební materiály pro rozvoj čtenářství a různé metodiky a hry. Chválily si zejména web Učitelnice, kde v mnoha případech čerpají inspiraci pro svou práci ve třídě.

Se svou troškou do mlýna přišly i návštěvnice z řad rodičů, které představily své oblíbené knížky, ale i deskové hry, jež u jejich dětí doma “bodují”.

Slovo dostala i Kateřina Vítová, zaměstnankyně Městské knihovny MH, jež pod hlavičkou MAPu již na jiných akcích představila učitelkám základních a mateřských škol doporučované seznamy knih pro děti školkové, z prvníhodruhého stupně. Seznamy byly k dispozici i zde: přítomné dámy si je pro inspiraci rády odnesly do svých domovů, vždyť tipů na kvalitní literaturu pro děti není nikdy dost!

Závěrečná diskuse se dotkla i kroužků deskových her, které momentálně probíhají v ZŠ Klášter Hradiště nad Jizerou a v ZŠ Bakov nad Jizerou – všech radostí i starostí s tím spojených.

Závěrečné hodnocení čtenářského inspiromatu vyšlo skvěle, zde jedna ze zpětných vazeb za všechny: “Inspiromat je skvělý nápad. Oceňuji možnost čerpat podněty a nápady od ostatních a promluvit s nimi i o svých (ať už dobrých, nebo špatných) zkušenostech v oblasti čtenářské gramotnosti.” Pochvala se týkala i skvělého načasování inspiromatu – před Vánocemi:-)

Záznam_PS čtenáři_19.11.2019