1.7.2022 – 30.6.2023 Místní akční plán pro rozvoj vzdělávání v ORP Mnichovo Hradiště

Pozvánka Jičín+Jičíněves

Dovolujeme si vás pozvat na VÝJEZDNÍ SETKÁNÍ S INSPIRACÍ, které se uskuteční v pátek 12. května 2017. Z Mnichova Hradiště odjedeme ve 12:30 a vrátíme se asi ve 20:30 hodin. Na cestě za inspirací se zastavíme na těchto dvou místech:

Regionální muzeum a galerie Muzeum hry v Jičíně aneb Jak propojit síly muzea a škol (13:30–16:00 hodin)

Naší průvodkyní bude Ajka Kyselo, která se v jičínském muzeu dlouhodobě podílí na práci v oblasti vzdělávání a propagacePřed více než 15 lety stála pod vedením Jaromíra Gottlieba u počátků spolupráce muzea a škol. Dozvíme se více o známých programech, například o Cestičce do školy nebo Zpátky ni krok, a zejména o tom, jak programy vznikají a jak probíhají, komu jsou určeny, co je při jejich přípravě a realizaci důležité. Seznámíme se také se stálou expozicí muzea, která je východiskem např. pro program určený mateřským školám.

http://www.muzeumhry.cz

 

Základní a mateřská škola v Jičíněvsi aneb Jak to vypadá, když se děti učí a nevědí o tom (16:30–19:00 hodin)

Málotřídní školu v Jičíněvsi vede paní ředitelka Darina Šindlářová. Budeme mluvit zejména o tom, jak vznikl model sluneční soustavy a co vše se při jeho vytváření naučily nejen děti, ale i jejich rodiče a učitelé. Projekt „Per aspera ad astra“ nám bude základem pro diskusi o méně tradičních metodách výuky. Povídat si budeme nejen s paní ředitelkou, ale také s panem Lukášem Bílkem, který jako rodič na projektu spolupracoval, a možná se zapojí i děti. Vydáme se také na vycházku po Jičíněvsi, abychom model sluneční soustavy spatřili přímo na místě, a na závěr povečeříme (podle počasí) na nově budované školní zahradě nebo v blízké restauraci.

http://www.zsmsjicineves.cz/

 

Výjezdní setkání s inspirací je určeno všem zájemcům o vzdělávání na Mnichovohradišťsku. Bude jistě zajímavé pro učitele a učitelky základních a mateřských škol (programy Muzea hry v Jičíně jsou určeny ZŠ i MŠ a Ajka Kyselo má s oběma mnoho zkušeností), pro učitele a učitelky všech škol, zejména málotřídních, i pro rodiče (rodiče se zapojují jak do programů Muzea hry, tak do projektů jičíněveské školy).

Doprava je zajištěna a veškeré náklady hradí projekt MAP Mnichovohradišťsko.

Počet míst je omezen, a proto se, prosím, zaregistrujte (online přihlašovací formulář viz níže; případně na emailu map-mh@email.cz či na telefonním čísle 602 684 718) nejpozději do 9. 5. 2017. Přihlášeným zašleme podrobnější informace.

Těšíme se na setkání s Vámi a společně strávený čas. Se všemi dotazy a náměty se, prosím, obracejte na Blaženu Huškovou (tel. 602 684 718).