1.7.2022 – 30.6.2023 Místní akční plán pro rozvoj vzdělávání v ORP Mnichovo Hradiště

Pozvánka – koučink a mentoring

Ve středu 17. května 2017 od 14 do 16.30 hodin Vás zveme do učebny ZŠ Studentská na seminář lektora Jiřího Šmejkala s názvem Koučink a mentoring oč jde a k čemu Vám to bude. Koučink a mentoring podporují pozitivní mezilidské vztahy: jak mezi pedagogy navzájem, tak i mezi nimi a žáky.  V komunikaci se zaměřují na pozitivní a proaktivní přístup k řešení potřebných témat a situací, současně podporují chuť se učit, rozvíjet se a přijmout to za své. Využívají k tomu například otevřených otázek, nekritické zpětné vazby nebo efektivních postupů, vedoucích ke stanoveným výsledkům. Nehodnotícím a pozitivním přístupem podporují přirozené sebevědomí jak u pedagogů, tak u žáků. Koučink a mentoring se významně podílejí na vstřícném, podporujícím a důvěryhodném klimatu školy.

 

Jiří Šmejkal (kouč, psychoterapeut, supervizor, mentor, lektor)

Učitel Akademie Tábor, učitel Akademie aplikované psychoterapie, lektor osobnostního rozvoje a manažerských dovedností, psychoterapeut a poradce, supervizor v psychoterapii a sociální práci, kouč a lektor s koučujícím přístupem pro školy, supervizor a mentor pedagogů. Specializuje se na koučování zejména v těchto oblastech: ředitel školy koučem, učitel koučem, osobnost a role, vědomá komunikace, zvládání stresu, emoční inteligence, vedení týmů a skupin, vedení porad, timemanagement 4. generace, etika, mentoring.

 

Počet míst je omezen, je tedy nutná registrace (nejpozději do pátku 12. 5. 2017): buď online (níže), nebo na našem emailu map-mh@email.cz či na telefonním čísle 720 987 309 (Kamila Kořánová).