1. 7. 2023 – 31. 12. 2025 Místní akční plán pro rozvoj vzdělávání v ORP Mnichovo Hradiště

Výcvik supervizorů ve školství je zaměřen na vybavení profesionálních pracovníků z širokého spektra pomáhajících profesí pro kompetentní supervizní práci s pedagogy a ostatními pracovníky ze školního prostředí. Cílem výcviku je vybavit účastníky takovými znalostmi a dovednostmi, aby se z nich stali kompetentní supervizoři pro oblast školství. Výcvik se také zaměřuje na rozvoj zdravých pocitů a postojů supervizora k druhému člověku. Ty následně podporují tvorbu supervizního vztahu postaveného na důvěře, otevřenosti, vědomí odlišností a smyslu pro vzájemné hledání.
Nabízíme výcvik, který zohledňuje specifika školního prostředí a snaží se díky specializovaným supervizorům o podporu rozvoje zdravé a otevřené atmosféry, která jde proti běžné školské kultuře závislosti a osamocení. Supervizoři získají kompetence směřující k vyšší profesionalitě pedagogů při práci s dětmi i s rodiči. Tato profesionalita sleduje nejen využívání efektivních nástrojů, ale také získání nových pohledů na svou práci a vytvoření osobnostního profilu pedagoga, který může být zdravým vzorem pro své žáky a může vytvářet ve škole zdravé, bezpečné a otevřené prostředí.
Výcvik zahrnuje znalostní i zkušenostní učení s výraznou sebezkušenostní a tréninkovou složkou. Organizace Semiramis vytváří otevřené výcvikové prostředí, ve kterém je možné učit se od zkušených supervizorů i od sebe navzájem, kde je možné dělat chyby, zkoušet nejrůznější přístupy a společně nacházet vhodná řešení.

Výcvik supervizorů ve školství-pozvánka