1. 7. 2023 – 31. 12. 2025 Místní akční plán pro rozvoj vzdělávání v ORP Mnichovo Hradiště

Pozvánka Dílna čtení

 

“Hodně čti, piš, přemýšlej, aby ses uměl vyjádřit, až budeš chtít.”  (Gaius Plinius Secundus Maior)

Lektorka Kamila Bergmannová zavítala do Mnichova Hradiště již dvakrát – nejprve se seminářem Čteme s nečtenáři, podruhé pak se Čtenářskými strategiemi. Čas strávený na těchto seminářích byl vždy dobře vynaložený a pokaždé jsme se dočkali velmi pochvalné a pozitivní zpětné vazby. V pátek 12. ledna 2018 si pro nás lektorka připravila v pořadí již třetí seminář, tentokrát Dílnu čtení, která proběhne od 13:30 do 17:30 hodin v budově ZŠ Studentská na Masarykově náměstí.

“Dílna čtení je jedna z možných cest, jak se žáky v hodinách českého jazyka hledat smysl čtení. Nezdůrazňuje rozdíly v technice čtení. Žáci nejsou zkoušeni ze čtení, pracují individuálním tempem. O své knize a o pocitech, které žáci při čtení mají, mohou diskutovat s ostatními. Vytváří si záznamy o četbě, ke kterým se mohou vrátit a připomenout si myšlenky a pocity, které je při četbě provázaly. Dílna čtení má velký vliv na utužení třídního kolektivu, při rozhovorech o četbě se setkávají vždy nové dvojice žáků a tím dochází k jejich lepšímu vzájemnému poznávání.” (http://www.projekt21.cz/jazyk/metodiky/cteni)

Pokud chcete proniknout do podstaty dílny čtení a inspirovat se zajímavými knižními tituly, máte možnost zúčastnit se tohoto semináře zdarma. Vzhledem k omezené kapacitě je však registrace nutná: online (viz níže), příp. na emailu map-mh@email.cz či na telefonním čísle 732 680 514 (Markéta Tomášová).