1. 7. 2023 – 31. 12. 2025 Místní akční plán pro rozvoj vzdělávání v ORP Mnichovo Hradiště

Pozvánka Inkluzivní vzdělávání

Zveme všechny zájemce na přednášku Karla Bárty na téma Inkluzivní vzdělávání, která se uskuteční ve středu 8. listopadu 2017 ve Volnočasovém centru Mnichovo Hradiště (Zámecká 744) od 17 do 19 hodin. Dozvíte se v ní následující: Co je integrace a co inkluze? Kdo je žák se speciálními vzdělávacími potřebami a žák nadaný nebo mimořádně nadaný? Proč inkluzivní vzdělávání poskytuje vyšší kvalitu než tradiční vzdělávání? Východiska a právní normy k inkluzivnímu vzdělávání. Nezbytné podmínky, aby inkluzivní vzdělávání bylo účinné. Podpůrná opatření. Nové metody práce. Formativní hodnocení. Asistenti pedagogů, školní speciální pedagogové, školní psychologové. Čtyři pilíře vzdělávání. Osm klíčových kompetencí pro celoživotní učení. Konkrétní příklady dobré praxe – ukázky.

Připojujeme i stručný medailonek lektora Karla Bárty:

V Turnově se jako ředitel Základní školy v Žižkově ulici podílel v letech 1994 až 2006 na vybudování moderního školského areálu v objektu bývalých kasáren. Pracoval jako ředitel Libereckého inspektorátu České školní inspekce, zástupce vedoucí odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského úřadu Libereckého kraje. Nyní externě přednáší na Technické univerzitě v Liberci. Oblasti vzdělávání, na které se specializuje: Právní normy ve školství, inkluzivní vzdělávání, práce asistenta pedagoga, hodnocení žáků základní školy, vlastní hodnocení školy, fundraising. Pracuje jako lektor dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků. Podílí se na projektech MAP a Inkluze. Má zkušenosti s prací v Zastupitelstvu Turnova i Libereckého kraje. Mezi koníčky patří fotografování, zahrada, vnoučata. 

Přednáška o inkluzivním vzdělávání je pro všechny zájemce zdarma, je financována z finančních prostředků MAP Mnichovohradišťsko. S ohledem na omezenou kapacitu sálu doporučujeme registraci online, případně na našem emailu map-mh@email.cz či na telefonním čísle 720 987 309.