1. 7. 2023 – 31. 12. 2025 Místní akční plán pro rozvoj vzdělávání v ORP Mnichovo Hradiště

Jak mluvit s dětmi o válce na Ukrajině? Radiožurnál vysílal debatu s psychologem

Válku na Ukrajině sledují prostřednictvím médií i sociálních sítí také děti. Dismanův soubor ve spolupráci s odborníky připravili v sérii rozhovorů odpovědi na otázky, kterým děti v souvislosti s válkou nejčastěji nerozumí. V neděli 27. 2. 2022 od 19:00 h vysílali čeští Skauti ve spolupráci s psychology a Radiožurnálem debatu na téma Jak mluvit s dětmi o válce. Sledovat ji bylo možné také online na facebookovém kanálu Radiožurnálu. Záznam je v článku. Více ZDE.

Děti se ptají: Jak se máme chovat ke svým spolužákům z Ukrajiny a Ruska?

Válku na Ukrajině pozorují skrze média a sociální sítě i děti. Na to, co je doopravdy zajímá, ale často odpověď nenajdou nebo jí dostatečně neporozumí. Členové Dismanova souboru se ve speciální sérii rozhovorů ptají odborníků na to, co je jim a jejich vrstevníkům nejasné. První rozhovor se zabýval tématem, jak mluvit s dětmi o válce. V druhém interview  se čtrnáctiletí Matěj a Honza ptají psycholožky Gabriely Dymešové na to, jak se chovat ke svým spolužákům z Ruska a Ukrajiny. Více ZDE.

Děti se ptají: Proč se máme zajímat o válku na Ukrajině? Odpovídala Benešová z Paměti národa

Válku na Ukrajině pozorují skrze média a sociální sítě i děti. Na to, co je doopravdy zajímá, ale často odpověď nenajdou nebo jí dostatečně neporozumí. Členové Dismanova souboru se ve speciální sérii rozhovorů ptají odborníků na to, co je jim a jejich vrstevníkům nejasné. Ve třetím interview se třináctiletá Meda ptala vedoucí vzdělávacích projektů Paměti národa Magdaleny Benešové na to, proč se o válku máme zajímat my v Česku. Více ZDE.

Děti se ptají: Kdo je to vlastně Vladimir Putin a proč se s ním Zeman kamarádil? Odpovídá politolog Jiří Pehe

Válku na Ukrajině pozorují skrze média a sociální sítě i děti. Na to, co je doopravdy zajímá, ale často odpověď nenajdou nebo jí dostatečně neporozumí. Členové Dismanova souboru se ve speciální sérii rozhovorů ptají odborníků na to, co je jim a jejich vrstevníkům nejasné. Ve čtvrtém rozhovoru se Meda (13) a Alex (13) ptali politologa Jiřího Pehe na osobu Vladimira Putina. Více ZDE.

Děti se ptají: Jak můžeme Ukrajině pomoct my děti? Odpovídala novinářka Nora Fridrichová

Válku na Ukrajině pozorují skrze média a sociální sítě i děti. Na to, co je doopravdy zajímá, ale často odpověď nenajdou nebo jí dostatečně neporozumí. Členové Dismanova souboru se ve speciální sérii rozhovorů ptají odborníků na to, co je jim a jejich vrstevníkům nejasné. V dalším rozhovoru se Meda (13) a Matěj (14) ptali novinářky a zakladatelky nadačního fondu Šatník Nory Fridrichové, jakými způsoby můžeme Ukrajině pomáhat. Více ZDE.