1. 7. 2023 – 31. 12. 2025 Místní akční plán pro rozvoj vzdělávání v ORP Mnichovo Hradiště

Nabídka průvodcovaných interpretačních vycházek po vybraných lokalitách Českého ráje!

Vycházky jsou výsledkem projektu Krajinou Českého ráje s průvodcem, který realizuje Středisko ekologické výchovy Český rájV níže uvedených termínech je možné zúčastnit se ukázkových vycházek s průvodcem, které jsou v rámci projektu zdarma.
VOLNÉ TERMÍNY:
Čtvrtek 21. 10. ZA PŘÍBĚHEM SOPEK V KRAJINĚ JIČÍNSKA, vycházka kolem Zebína.
Sejdeme se ve čtvrtek 21. října v 9:30 h před Valdštejnskou lodžií (na autobusové zastávce). Parkování v okolí je nyní obtížnější vzhledem k rekonstrukci Lodžie. Prosíme, vybavte se jídlem (cestou není žádná možnost občerstvení) a volte pevnou obuv. Trasa měří cca 6 km a doba vycházky cca 4,5 hod.
Úterý 26. 10. SKRZE LIDSKÉ PŘÍBĚHY DO HISTORIE KLOKOČSKÝCH SKAL, vycházka Klokočskými skalami, bude upřesněno.
V případě, že byste se chtěli některé vycházky zúčastnit, potvrďte, prosím, zájem o účast na email jelenka.maple@gmail.com (Lenka Javůrková).
Výstupem projektu jsou nejen samotné procházky, připravené metodou interpretace místního dědictví, ale také jejich metodika, která bude účastníkům k dispozici.
Metodika obsahuje kromě scénáře pro průvodce také podkladové odborné texty, které vznikly ve spolupráci s přizvanými odborníky (tj. geologové, archeologové, historikové, atp.) a která může sloužit jako zdroj zajímavých informací jak pro účastníky, tak pro studenty.
Hotové metodiky budou rozeslány účastníkům po jejich úplné finalizaci počátkem roku 2022.
Interpretační vycházky budou po skončení projektu součástí programové nabídky organizace pro návštěvnickou veřejnost a školy.