1. 7. 2023 – 31. 12. 2025 Místní akční plán pro rozvoj vzdělávání v ORP Mnichovo Hradiště

Zajímá vás, jak naplánovat didakticky dobrou hodinu, která bude bavit i Vaše žáky? Přijďte se inspirovat od učitele z praxe Mgr. Lukáše Heřmana (www.aktivniucitel.cz).

Oživte své hodiny jazykovými rozcvičkami, které možná ještě neznáte. Předvedeme si způsoby, jak se ve třídě nejvíce přiblížit reálné konverzaci a jak do ní zapojit celou třídu. Představíme si, jak žáky reálně vybavit komunikačními frázemi a ukážeme si způsob, jak zásobu frází u žáků průběžně rozšiřovat. Vyzkoušíte si aktivity zaměřené na osvojení gramatiky a způsoby zatraktivnění moderními technologiemi. Připomeneme některé tradiční a stále efektivní aktivity a ukážeme, jak je osvěžit. Ukážeme si motivační aktivity do dvojic a možné organizace třídy při osvojování slovní zásoby. Čeká Vás výběr mnemotechnik využitelných pro rychlé opakování slovní zásoby. Modelově si zažijete několik výukových metod, které rozvíjí porozumění. Nastíníme způsoby podporujícího hodnocení. Ze semináře si odnesete zásobník aktivit a přístupů, ze kterého budete moci dlouhodobě čerpat.

Na workshopu získáte ochutnávkový balíček PDF materiálů pro vlastní výuku. Workshop je obsahově zaměřený na AJ a NJ a je vhodný pro učitele 1. a 2. stupně ZŠ.

Uskuteční se ve čtvrtek 4. listopadu 2021 od 16:00 do 18:00 hodin ve Volnočasovém centru MH. Akce je pro zájemce zdarma, je však nutná registrace ZDE.

 

Mgr. Lukáš Heřman je kreativní lektor a učitel angličtiny a němčiny na základní škole. Od roku 2007 hledá metody pro úspěšné zvládnutí výuky na české základní škole.
Mezi jeho posledními projekty vynikají zásobníky frází YEAR PHRASES (Aj) a JAHRES-PHRASEN(Nj), oba vytvořeny v roce 2020, využívají je učitelé na více než sto školách v ČR. Vylepšuje již objevené formy práce, ale tvoří i své vlastní a to nejlepší nejen ze své dílny sdílí s učiteli na svých seminářích. Žije nedaleko Orlických hor se svou rodinou.