1. 7. 2023 – 31. 12. 2025 Místní akční plán pro rozvoj vzdělávání v ORP Mnichovo Hradiště

Přijměte pozvání na setkání pracovní skupiny pro matematickou gramotnost, které bude otevřené všem zájemcům o představení originální výukové sady do matematiky Kvirin. Pomocí této stavebnice děti snáze a pomocí zážitku zvládnou učivo týkající se obvodů, obsahů, objemů, povrchů, zlomků a hranolů. Akce se uskuteční ve čtvrtek 21. října 2021 od 14:00 do 15:30 h ve Volnočasovém centru MH, Zámecká 744, Mnichovo Hradiště.

Vzhledem k omezené kapacitě prostoru je třeba se na akci přihlásit ZDE.

Alespoň dvě reference na Matematiku rukama:

ZŠ a MŠ Drmoul: Pomůcka Matematika rukama je velmi názorná, jednoduchá pro používání, žáci s ní rádi pracují. Obsahuje jak jednoduchá, tak i složitější zadání, což umožňuje diferenciaci ve výuce. Učitel okamžitě vidí správné řešení. Používám pro skupinovou i individuální práci.

ZŠ Baška: Díky sadě získá učitel příležitost bojovat s formálními poznatky, či pouze naučenými, ale nepochopenými vzorci. Následně může žáky dovést ke skutečnému poznání. Jako příklad uvedu, že slovo povrch byl pro několik žáků prázdný pojem, až po skutečném skládání hranolu a počítání počtu čtverečků došli k poznání, že se jedná ze součtu obsahů ploch. Sadu s chutí používám v běžné výuce i v kurzech připravujících na přijímací zkoušky.