1. 7. 2023 – 31. 12. 2025 Místní akční plán pro rozvoj vzdělávání v ORP Mnichovo Hradiště
Jak na komiks ve výuce?
Vzdělávací sekce Varianty Vás zve na úvodní webinář ke komiksové soutěži Bohouš a Dáša mění svět (19. května). Lektorka Petra Skalická Vám společně s výtvarnicí Klárou Smolíkovou představí, jak postupovat při tvorbě komiksu a jak se zapojit do letošního ročníku komiksové soutěže. Varianty v rámci webináře nabídnou i spolupráci s nakladatelstvím CREW, které by chtělo znát názor učitelů na připravované komiksové publikace. Za odměnu nabízí komiksové časopisy pro žáky školy. V případě zájmu kontaktujte Michaelu Pexovou: pexova@crew.cz.
Přihlášení na webinář ZDE.
Supervize pro asistenty pedagoga
Organizace Varianty nabízí další supervizní setkání s Alexandrou Petrů a Lucií Pivoňkovou určené pro asistentky a asistenty pedagoga, které  proběhne 20. května od 16.30 do 18.00 a jste na něj srdečně zváni!
Přihlášení ZDE.
Supervizní setkání pro učitele – jak rozvíjet kompetence pro práci s dětmi se SVP

Organizace Varianty Vás zve na Supervizní setkání pro učitele, které proběhne online 27. května od 17.00 do 18.30. Společně s Alexandrou Petrů a Lucií Pivoňkovou budete mít možnost rozvíjet své kompetence pro práci s dětmi se speciálními vzdělávacími potřebami.
Přihlášení je možné ZDE.
Rodiče – nečekaní spojenci
Cíl je přece pro všechny stejný – pro rodiče i učitele – vzdělávat a vychovávat děti tak, aby byly schopné co nejlépe a samostatně žít v našem světě. Tak proč se to nedaří? Organizace Varianty Vám ve svém webináři nabízí ukázku toho, jak získat na svou stranu klíčového spoluhráče. Webinář Rodiče – nečekaní spojenci školy proběhne online 3. června a provede vás jím lektorka Lucie Pivoňková.
Přihlášení ZDE.
Podpůrné setkání pro AP – dítě s ADHD
Děti s ADHD přinášejí do pedagogického života řadu netypických situací, přinášejí i radostná překvapení a řadu otázek. Během webináře, který proběhne 7. června od 16.00 do 17.30, se můžete zamyslet nad tématem ADHD v pedagogické praxi. Webinář organizace Varianty se  bude věnovat rozboru, hledání podpory a možných řešení kazuistik žáků s ADHD, sdílení zkušeností z každodenní praxe ve škole.
Přihlášení ZDE.