1. 7. 2023 – 31. 12. 2025 Místní akční plán pro rozvoj vzdělávání v ORP Mnichovo Hradiště

Již na konci listopadu (v pondělí 26. listopadu) se sešla implementační pracovní skupina s názvem “PS pro podporu spolupracující atmosféry a dobrého klimatu ve školách, zavádění metod a forem práce vedoucích k individualizaci vzdělávání” pod vedením Mgr. Ivy Andrlíkové z Gymnázia Mnichovo Hradiště. Všech osm zúčastněných se nejprve přivítalo a došlo i na představení jak členů této skupiny, tak i zúčastnivších se hostů. Každý se vyjádřil k cílům této PS a k jejím výstupům, zároveň také vyslovili svá očekávání, s nimiž do skupiny vstupují. Z tohoto setkání dokonce vzešel návrh konkrétní aktivity, která by se v následujícím roce mohla pod hlavičkou MAP uskutečnit. A jaké úkoly vyplynuly pro příští setkání? Např. zamyšlení nad tím, kdo další by mohl přispět k projednávání témat této skupiny či jaká je poptávka potřeb konkrétních škol.

Záznam_PS Klima_26.11.2018

Ve středu 12. prosince se pak sešla druhá z našich implementačních skupin, a sice “PS pro rozvoj schpoností žáků participovat na dění ve škole a v komunitě, rozvoj regionálního vzdělávání” pod vedením Mgr. Ivy Štrojsové (Dobiášové), jež je v projektu MAP II zároveň i odbornou konzultantkou. I v případě této skupiny se sešlo osm osob, které se po úvodním přivítání a vzájemném představení vyjádřily k tomu, co přinášejí do této skupiny, jaké dovednosti, znalosti či tém

ata, jež je osobně zajímají. Vzájemně se ujistili o tom, že souhlasí se všemi cíli i náplní práce včetně všech povinných výstupů PS. Díky brainstormingu na téma regionálního vzdělávání a následně pak i na téma žákovských parlamentů a participace žáků se objevila řada témat, jimiž se bude moci skupina do budoucna zabývat. Zajímavým výstupem ze setkání členů této PS pak bude sborník online materiálů na téma místně zakotveného učení, k jehož podobě se mohli členové taktéž vyjádřit. Jedním z úkolů, které vyplynuly z prvního setkání, je pak i úvaha nad tím, zda by se dal poměrně dlouhý název skupiny přetavit do nějaké stručnější podoby. Nechme se tedy překvapit!

Záznam_ PS Participace_region_12.12.2018