1. 7. 2023 – 31. 12. 2025 Místní akční plán pro rozvoj vzdělávání v ORP Mnichovo Hradiště

MAP Mnichovohradišťsko již odpočítává poslední dny své činnosti. Na konci března ukončí tento rok a půl trvající projekt svou aktivitu – za tuto dobu pro učitele, neformální vzdělavatele a pro veřejnost uspořádal řadu přednášek, seminářů, interaktivních workshopů, čtenářských klubů, setkání s inspirací a výjezdů. Členové realizačního týmu se snažili ve své práci zmapovat činnost formálních i neformálních vzdělavatelů na Mnichovohradišťsku, a to vše za cílem vytvořit pro tento region strategické dokumenty pro rozvoj vzdělávání – prvním výstupem byl Strategický rámec pro rozvoj vzdělávání na Mnichovohradišťsku, druhým pak Akční plán rozvoje vzdělávání na Mnichovohradišťsku a roční akční plán. První zmíněný dokument je k dispozici na našem webu, druhé dva budou zanedlouho také.

Poslední akcí pro veřejnost učitelskou i neučitelskou pak bylo naše závěrečné setkání “MAP naposledy”, jež se uskutečnilo ve čtvrtek 22. března 2018. V průběhu odpoledne a podvečera měli možnost všichni zájemci okusit naší pohostinnosti, rozloučit se s některými přespolními “tvářemi” MAPu a pohovořit o stopách, které MAP svou aktivitou na tomto území snad zanechal. Děkujeme všem přítomným, že si našli cestu do Volnočasového centra, kde bylo opravdu živo. Možná i díky tomu, že došlo k propojení naší “rozlučky” se schůzkou indiánského kmene Osmaka Opo, kdy si děti pod vedením Zuzany Majdlochové měly možnost vytvořit půvabné Morany jako symbol doznívající zimy. Děkujeme za zpestření našeho programu zejména pro dětské návštěvníky. Asi největší dík pak míří za Helenou Kaluhovou ze ZŠ Bakov nad Jizerou, která dojala členy MAPu, ale i všechny ostatní svými pestrobarevnými a naprosto bezchybnými perníčky, jež pro tuto příležitost vytvořila jako poděkování za četné vzdělávací akce, jež pod hlavičkou MAPu absolvovala.

MAPmejdan 025

Zda bude MAP ve své aktivitě pokračovat, je momentálně v jednání. Rada města souhlasila s tím, že město Mnichovo Hradiště bude případný MAP II zastřešovat, za což děkujeme. V současné době se zahajují intenzivní práce jak na sepsání nového projektu, tak se řeší velmi aktuální problematika personálního obsazení a velikosti úvazků. O všem vás budeme informovat.

Na závěr jedno z hodnocení, jež shrnulo činnost celého projektu:

Z mého pohledu bylo velmi přínosné (a pro mě nejcennější) vzájemné sdílení názorů, postřehů, aktivit na různých akcích – jak přímo v průběhu, tak i posléze (cestou domů, při kávě…). Těší mě navázání nových kontaktů, setkávání s podobně naladěnými a smýšlejícími lidmi. Skvělá byla i velká pestrost akcí, takže mohla oslovit jak širokou veřejnost, tak pedagogické pracovníky.“ 

Děkujeme.