1. 7. 2023 – 31. 12. 2025 Místní akční plán pro rozvoj vzdělávání v ORP Mnichovo Hradiště

Pozvánka Soňa Rýdl

MAP Mnichovohradišťsko si dovoluje pozvat všechny zájemce z řad učitelů či veřejnosti na přednášku Soni Rýdl s názvem Přátelské nekonkurenční prostředí jako cesta k efektivnímu učení, která se uskuteční ve čtvrtek 22. února 2018 ve Volnočasovém centru MH, Zámecká 744, Mnichovo Hradiště, od 17:00 do 19:00 hodin.

Soňa Rýdl je lektorkou Respektovat a být respektován, je mediátorkou a poskytuje osobní konzultace a poradenství v oblastech mezilidských vztahů v rámci projektu „MLUVME  O TOM“, který je zaměřen na efektivní a nenásilnou komunikaci dětí s dospělými a dospělých mezi sebou v osobním i pracovním životě. V neposlední řadě se angažuje v oblasti vzdělávání a školství. Spolupracuje se školami, které hledají jiný než tradiční způsob vzdělávání dětí. Několik posledních let se podílí na rozvoji respektujícího přístupu a inovativního vzdělávání v Základní škole JEDNA RADOST v Poděbradech.

Na setkání spolu vytvoříme prostor pro diskuse nad následujícími tématy:

1) Soutěže, proč do procesu vzdělávání nepatří, kde jsou jejich nezpochybnitelná rizika a co místo nich.

2) Škola jako otevřený prostor pro dítě, rodiče i učitele nad složkou hodnocení.

3) Proč má smysl scházet se ve třech, jak může taková schůzka vypadat, jaký je její přínos a čemu se vyhnout.

Pokud nám zbyde čas, můžeme nahlédnout ještě do těchto témat: Efektivita zpracování a aplikace informací získaných v rámci výuky. Pozitiva a důvody pro frontální výuku, integrovanou tematickou výuku, projektovou výuku…

Vstup na seminář je pro zájemce zdarma. Registrujte se prosím online (viz níže), případně na emailu map-mh@email.cz či na telefonním čísle 790 366 530 (Michala Mydlářová).