1. 7. 2023 – 31. 12. 2025 Místní akční plán pro rozvoj vzdělávání v ORP Mnichovo Hradiště

Pozvánka Vraťme dětství ven

Zveme všechny zájemce na přednášku Petra Daniše s názvem Vraťme dětství ven a podtitulem Proč si naše děti potřebují hrát a učit se venku a jak jim k tomu pomoci. Přednáška se uskuteční v úterý 21. listopadu 2017 na sále ZŠ Studentská v Mnichově Hradišti od 17 do 19 hodin.

Dětství chudne. V posledních letech se odehrála zásadní změna životního stylu dětí, zahrnující nárůst obliby elektronických médií a úbytek času, který děti tráví hrou venku v přírodě. Navzdory rostoucímu bohatství se tato generace potýká s některými zdravotními a psychickými problémy v míře, kterou jsme dříve neznali. Co s tím můžeme udělat? Co děti opravdu potřebují pro své zdraví a svůj rozvoj? Jak můžeme pomoci dětem objevit kouzlo her venku jako rodiče? Jak se můžeme s dětmi učit venku jako učitelé a podpořit tak jejich zdraví, spokojenost i vzdělávací výsledky?

Jako bonus s sebou Petr Daniš přiveze knížku Děti venku v přírodě: ohrožený druh?, která bude volně k rozebrání.

Petr_Danis_mala

Medailonek Petra Daniše:

Zabývám se dětmi a přírodou, vzděláváním a ochranou životního prostředí. Zajímá mne, proč si děti hrají, jak se učí a proč potřebují kontakt s přírodou a se světem pro své zdraví a učení. Rád bych přispěl k tomu, abychom dětem v naší společnosti dali více toho, co jim dlužíme: přirozeného prostředí a láskyplné podpory pro jejich vlastní objevování, učení a nalezení své cesty životem. Působím jako ředitel vzdělávacího centra TEREZA a předseda Sítě středisek ekologické výchovy Pavučina, jsem členem různých výborů a pracovních skupin pro environmentální výchovu a vzdělávání pro udržitelný rozvoj u nás i v zahraničí.

Přednášku organizuje MAP Mnichovohradišťsko pro všechny zájemce zdarma. Doporučujeme registraci online níže, případně na našem emailu map-mh@email.cz či na telefonním čísle 720 987 309.