1. 7. 2023 – 31. 12. 2025 Místní akční plán pro rozvoj vzdělávání v ORP Mnichovo Hradiště

Pozvánka Čteme s nečtenáři

V úterý 30. května 2017 od 15 do 19 hodin Vás zveme do ZŠ Studentská (budova na Masarykově náměstí) na seminář lektorky Kamily Bergmannové s názvem Čteme s nečtenáři. Seminář je primárně určen učitelkám a učitelům v mateřských školách, kteří podobným kurzem zatím neprošli a chtějí u svých svěřenců vytvářet pozitivní vztah ke knihám a čtení vůbec. Může však zajímat i rodiče a prarodiče dětí v předčtenářském období, pokud chtějí svým dětem knížky nejen číst, ale budovat i jejich čtenářské dovednosti.
Seminář je postaven na prožitkovém učení, což znamená, že si účastníci vyzkoušejí a prožijí modelové lekce a všechny aktivity v pozici „žáků“ a následně je budou analyzovat a reflektovat z pohledu pedagoga.
Účastníci se seznámí s několika metodami z programu Čtením a psaním ke kritickému myšlení a s různými možnostmi práce před čtením, při čtení a po něm. Poznají, které čtenářské dovednosti mohou u dětí budovat a jakými způsoby.

Počet míst je omezen, je tedy nutná registrace (nejpozději do úterý 23. 5. 2017): buď online (níže), nebo na našem emailu map-mh@email.cz či na telefonním čísle 720 987 309 (Kamila Kořánová).