1. 7. 2023 – 31. 12. 2025 Místní akční plán pro rozvoj vzdělávání v ORP Mnichovo Hradiště

Druhé jednání pracovní skupiny MAP Mnichovohradišťsko se uskutečnilo v úterý 6. 12. 2016 a zúčastnilo se ho přes dvacet diskutujících. V úvodu jsme si připomněli průběh 1. jednání pracovní skupiny ze začátku listopadu. Posléze došlo na rychlé představení se jednotlivých účastníků pracovní skupiny.

Proč učíte/vychováváte/vzděláváte? – odpověď na tuto otázku byla prvním úkolem pro všechny zúčastněné, přičemž různé komentáře poté podnítily následnou diskusi. Nato jsme přešli k základní analýze silných a slabých stránek vzdělávání dětí žáků na Mnichovohradišťsku, která vzešla z rozhovorů na školách či v pracovních skupinách a k níž měli diskutující možnost se ve čtyřech skupinách vyjádřit, doplnit ji či opravit a následně též vybrat své priority. Součástí úkolu bylo též navrhnout konkrétní opatření či projekty, které by se daly dělat, aby se silné stránky udržely a nezeslábly, aby se slabé stránky posílily, aby se příležitosti staly skutečnostmi a abychom se dokázali vyrovnat s ohroženími.

Na závěr jsme se pokusili navrhnout, jaká slova či sousloví by se měla objevit v popisu vize kvalitního vzdělávání na Mnichovohradišťsku. Poté již následovalo přání příjemného prožití vánočních svátků a pozvání na Setkání s inspirací 13. 12. 2016 od 17 hodin do Volnočasového centra na téma Storytelling – učíme (se) příběhem.

Děkujeme všem, kteří se zapojili do druhého jednání pracovní skupiny, a doufáme, že se společně setkáme i na třetím jednání pracovní skupiny či na některé z dalších akcí MAP. Záznam z druhého jednání je dostupný online ve formátu PDF i jako dokument, do nějž můžete vložit svůj komentář.